Blogi

KASVOT MAALISSA

Kaikkea kivaa kasvomaalauksesta

Kasvomaalauksen ABC: Näin poistat maalit iholta parhaiten

Vaikka kasvomaalaus olisi kuinka ihana ja et raaskisi pestä sitä pois, niin valitettavasti se täytyy lopulta poistaa. Tässä kokemukseni mukaan paras ja nopein tapa saada iho puhtaaksi.

Body painting ja kasvomaalien poisto iholta

  1. ÄLÄ ALOITA VEDELLÄ. Pelkkä vesi huuhtelee vain maalien pintakerroksen pois, mutta loput pigmentit tarttuvat ihoon tiukemmin kiinni. Jos ensimmäisenä huuhtelet pelkällä vedellä, on värin poistaminen täysin paljon vaikeampaa. 
  2. Käytä nestesaippuaa tai vaikka vauvashampoota ja pari pisaraa vettä. 
  3. Hiero kuivaa maalipintaa tällä seoksella niin kauan, että näet maalin irtoavan kokonaan ja muuttuvan (yleensä harmaan likaiseksi) mössöksi.
  4. Huuhtele runsaalla vedellä tai pyyhi kostealla meikinpoistoliinalla. 
  5. Toista kohdat #2-4 tarvittaessa. 
  6. Jos ihoon jää vielä jotain, niin poista loput öljypitoisella silmämeikinpoistoaineella tai esim. kookosöljyllä kostutetulla vanulapulla pyyhkimällä.

Jotkin voimakkaat maalivärit (vihreät, turkoosit, siniset ja violetit) saattavat jättää iholle vähän sävyä tehokkaasta puhdistuksesta huolimatta. Pari pesukertaa kuitenkin yleensä häivyttää loputkin. Kuiva iho tahraantuu helpommin kuin rasvainen, mutta tässäkin öljypitoinen puhdistusaine tepsii loistavasti.

Tämä puhdistus toimii vesiliukoisten kasvomaalien poistoon. Jos jostain syystä maalauksessa on käytetty rasvavärejä, poisto onnistuu vain öljypitoisilla puhdistuaineilla.

Categories: : Kasvomaalauksen ABC, Kasvomaalaus, Vinkit


Maksuton maalausopas

Helppo & Nopea Kukkakuvio - Näin teet kauniin ja moneen teemaan mukautuvan kasvomaalauksen.