Blogi

KASVOT MAALISSA

Kaikkea kivaa kasvomaalauksesta

Kasvomaalauksen ABC: Mitkä maalit ovat iholle turvallisia?

Kasvomaalauksia näkee erilaisissa tapahtumissa ja festareilla, ja netti on pullollaan kuvia ja videoita mitä erilaisimmista luomuksista. Instagram on täynnä itseoppineita maskeerausharrastajia. Moni on hyvin valveutunut ja käyttää turvallisia tuotteita, mutta osa ei. Haluankin nyt alan ammattilaisena ohjeistaa sinua valitsemaan kasvomaalaukseen vain iholle tarkoitettuja tuotteita eikä mitään muita. Näin minimoit mahdollisuuden allergisiin reaktioihin ja ihon ärsytykseen. Erityisesti lasten iho on herkkä enkä halua kenenkään kasvomaalauskokemuksen muuttuvan ilosta itkuksi tuotteiden takia. .

KÄYTÄ VAIN NÄITÄ TUOTTEITA KASVOMAALAUKSESSA:

Vesiliukoiset kasvo- ja vartalomaalit

Nämä maalit on kehitetty nimenomaan iholle. Ne ovat vesiliukoisia eli helppo poistaa. Näistä monet ovat hajusteettomia ja jopa vegaaneja. Tarkista, että maalit ovat EU:ssa hyväksyttyä kosmetiikkaa.
 
Suomesta saatavia merkkejä, joita itse käytän: Diamond FX, Cameleon Bodypaint, Kryolan.  
Ulkomailta saatavia muita hyviä merkkejä: Global Colours, Superstar,  Mehron Paradise AQ, Fusion Bodyart, Wolfe FX, PartyXplosion, TAG, FAB

Iholle tarkoitettuja glittereitä

Nämä kimalteet ovat partikkelikooltaan ja käsittelyltään turvallisia iholle. Askartelukauppojen glitterit eivät sovi iholle, sillä niissä saattaa olla teräviä reunoja, jotka voivat pahimmillaan viiltää ihoa tai silmään joutuessaan aiheuttaa vamman sarveiskalvoon. Ne saattavat myös värjätä ihoa. Myöskään kynsiin tarkoitetut glitterit eivät sovi iholle, koska ne ovat niin hienojakoisia.

Huom! Vaikka iholle tarkoitetut maalit ovat turvallisia, niin niitä ei suositella alle 2-vuotiaille. Kuten muukin kosmetiikka (ihovoiteet, kasvovedet, shampoot, saippuat jne), voivat maalit allergisoida, jos on jollekin tietylle ainesosalle herkistynyt. Kokemukseni mukaan tämä kuitenkin on todella harvinaista ja mm. atooppinen iho kestää usein maalausta ihan hyvin.

ÄLÄ KOSKAAN KÄYTÄ NÄITÄ KASVOMAALAUKSESSA:

  • Akryylimaalit, vesi- ja öljyvärit, gouachemaalit tai muut askartelumaalit 
  • Alkoholilla aktivoituvat maalit  
  • Halvat maalit, joilla ei ole EU:n tai FDA:n hyväksyttyä kosmetiikkamerkintää. Vaikka miten olisi houkuttavan halpaa, niin älä tilaa maaleja Kiinasta. Koskaan et voi olla varma, mitä ne tuotteet sisältävät. 
  • Mitään muitakaan maaleja, joita ei ole suunniteltu iholle. Vaikka maalipurkissa lukisi "myrkytön", "non-toxic" tms, niin se ei tee niistä iholle sopivia. Monet maalit sisältävät mm.formaldehydiä. Myrkytön-merkintä tarkoittaa, että jos maalia vähän roiskuu kynsille tai sormille, niin heti ei tapahdu mitään mullistavaa. Tämä ei siis tarkoita sitä, että maalilla olisi turvallista peittää isompia ihoalueita moneksi tunniksi ja varsinkaan silmien, nenän ja suun lähellä. 
  •  Askarteluliimat  
  • Askarteluglitterit ja kynsiglitterit

KÄYTÄ HARKITEN (erityisesti lapsilla):

  • Rasvavärit - vaikea poistaa ja ovat raskaita. Suunniteltu enemminkin teatterimaskeeraukseen. Näillä ei saa tehtyä siistiä jälkeä. 
  • Alkoholilla ohennettavat maskeerausvärit - En käyttäisi lapsille ja aikuisillekin varoen erityisesti silmien seutua. Nämä sopivat lähinnä erikoismaskeeraukseen, ei kasvomaalaukseen. 
  • Iholiimat - maskeeraustuotteita ja iholle tarkoitettuja, mutta saattavat olla vaikea poistaa. Moni vaatii erillisen poistoaineen. Pienille lapsille varsinkin valitsisin mieluiten vesiliukoisen iholiiman, jos haluaa kiinnitellä strasseja tms maalausta korostamaan.

Jos olet kiinnostunut kokeilemaan maalausta ja kaipaat niitä parempia ja oikeasti toimivia kasvomaaleja, niin tutustu Riina Laine Art Store -verkkokauppani valikoimaan. Olen koonnut harrastuksen aloitukseen valmiiksi sopivat BASIC ja PLUS maalaussetit, joista löytyvät maalit, siveltimet ja sienet. Siis kaikki, mitä tarvitset kasvomaalausten tekoon. Löydät myös yksittäiset tuotteet (kuten Riina Laine by Duroy -kasvo- ja vartalomaalaussiveltimet) samasta paikasta.

Categories: Kasvomaalauksen ABC, Kasvomaalaus, Vinkit


Maksuton maalausopas

Helppo & Nopea Kukkakuvio - Näin teet kauniin ja moneen teemaan mukautuvan kasvomaalauksen.