Blogi

KASVOT MAALISSA

Kaikkea kivaa kasvomaalauksesta

4 askelta: Miten aloittaa kasvomaalaus tauon jälkeen

Onko sinullakin kasvomaalaus vähän nyt jäänyt tauolle? Maalit ovat unohtuneet kaapin perälle ja ei oikein muistu mieleen, miten maalauksia tehtiinkään?

Vuodessa riittää juhlia, joissa kasvomaalauksista olisi hyötyä. On pääsiäistä, vappua, halloweenia, teemallisia  pikkujouluja, itse joulu ja vuoden päättää riemukas uusi vuosi. Jos siis kasvomaalaukset edelleen innostavat sinua, niin näihin kaikkiin voi maalauksia hyödyntää! Sinun ei tarvitse keksiä syitä tehdä maalauksia, nyt pitäisi vain aktivoitua vai mitä? 😄

Aloittaminen on yleensä se vaikein osuus tauon jälkeen. Tässä sinulle 4 askelta maalauksen uudelleen aloittamiseen!

 1. ETSI MAALIT
  Kaiva maalit esille. Missä kunnossa ne ovat? Onko sinulla kaikkia värejä vai onko jokin tärkeä väri päässyt loppumaan? Katso, että maalikakut ovat puhtaat (voit pyyhkiä ne kostealla puhtaalla mikrokuituliinalla kevyesti tai vauvan puhdistuspyyhkeellä. Heitä rikkinäiset ja hajonneet maalit pois, niitä ei kuitenkaan ole enää kiva käyttää.   
 2. ETSI SIVELTIMET  
  Löydätkö kaikki kasvomaalaussiveltimesi? Missä kunnossa ne ovat? Pese kaikki siveltimet - myös ne "puhtaat", jotka ovat lojuneet laatikon pohjalla määräämättömän ajan. Heitä kököt ja harottavat siveltimet pois ja mieti millaiset uudet kannattaisi hankkia tilalle. Muista, että siveltimiä ei tarvitse olla monia, kunhan ne ovat hyviä, käteesi sopivia ja niillä on mukava maalata.
 3. ETSI MUUT TARVIKKEET
  Löytyyhän sinulta vaahtomuovisieniä ja suihkepullo niiden kostuttamiseen? Ovathan vesikipot ehjiä? Moni kasvomaalaus suorastaan huutaa glitteriä päälleen, joten tarkista myös glitteritilanne. Muista, että askartelulaatikosta glitteriä ei kannata etsiä - kasvomaalauksessa turvallista on vain kosmeettinen iholle tarkoitettu glitteri!

  (Jos sinulta puuttuu jotain tärkeitä maaleja ja siveltimiä tms, niin voit tilata tai käydä ostamassa ne tässä välissä. Ennen kuin siirryt kohtaan 4. 😄 Tuotteita löytyy mm. minun verkkokaupastani tai Punanaamiosta)

 4. VARAA TUNTI AIKAA ITSELLESI 
  Laita lempimusiikkiasi soimaan. Levitä kaikki tarvikkeesi pöydälle. Täytä vesikipot, kastele sivellin veteen ja ota valitsemaasi lempiväriäsi siveltimeen. Ja nyt MAALAA! Kokeile omaan käsivarteesi viivoja, koukeroita, pisaroita, pisteitä... maalaa vaikka koko käsivarsi ensin jollain pohjavärillä ja siihen päälle valkoisia ja mustia kuvioita. Älä mieti mitä teet vaan nauti vain siveltimestä ihollasi.  

Pese käsivartesi, ja nyt kokeile maalata vaikka tämä alla olevan kuvan tuttu ja helppo kukkakuvio! 
Jos sinulta puuttuu tämän ohje (PDF), voit ladata sen tästä.


Maksuton maalausopas

Helppo & Nopea Kukkakuvio - Näin teet kauniin ja moneen teemaan mukautuvan kasvomaalauksen.