Blogi

KASVOT MAALISSA

Kaikkea kivaa kasvomaalauksesta

Kasvomaalauksen ABC: Maalit

Kasvomaalaus ei ole välineurheilua. Paitsi että huonoilla siveltimillä ja surkeilla maaleilla on melkein mahdotonta saada aikaiseksi hienoja maalauksia. Jos siis kasvomaalaus kiinnostaa, niin suosittelen aloittamaan harrastuksen heti kunnon välineillä. Innostus laantuu alta aikayksikön, jos ne ovat kuraa. Joten, puhutaanpa nyt vähän maaleista.

Millaiset maalit soveltuvat kasvomaalaukseen parhaiten?

Kasvomaalauksessa on tärkeää käyttää iholle soveltuvia maaleja, joissa on riittävästi pigmenttiä. Suosittelen ammattilaistenkin suosimia vesiliukoisia ihomaaleja, jotka ovat helppoja käyttää ja säästävät turhautumiselta. Huonoilla maaleilla on turhauttavaa saada aikaan tasaista ja peittävää pintaa. Aikaa tuhlautuu siihen, kun yrittää kerrostaa maalia moneen kertaan samaan kohtaan. Valitse siis maali, jolla saat peittävän pinnan yhdellä vedolla.👌

Miksi kasvomaali ei tunnu peittävän ihoa ja väri jää läpikuultavaksi? 

Voi olla, että käytettämäsi maalit eivät sovellu kasvomaalaukseen. Kasvomaalauksessa kannattaa käyttää vain siihen oikeasti tarkoitettuja maaleja.  👌 Jätä suosiolla ostamatta lelukaupoissa myytävät vahamaiset kasvomaalausmaalausliidut jne. Niillä saat aikaiseksi vain sotkua, vaikka olisit miten taitava tekijä!

Jos sinulla on jo vesiväri käytössä, mutta et saa peittävää jälkeä, on syy todennäköisesti a) sinulla on liikaa vettä suhteessa maaliin, b) sivellin on liian kuiva eikä maalia tartu siihen tai c) sinulla on huonopigmenttinen maali.

Voiko kasvomaalauksia tehdä kauneusmeikeillä? 

Kts.edellinen kohta.😄 Meikkikyniä voi halutessaan käyttää monimutkaisemman maalauksen hahmotteluun ja tietysti silmän- ja huulten rajauksiin. Niillä on kuitenkin mahdotonta "maalata" isompaa aluetta ja saada siitä kauniin tasainen. Tekniikka on myös hidas verrattuna maaleihin. Luomivärejä voi ilman muuta käyttää maalien kanssa eli maalien päälle lisätä helmiäishohtoa, varjostuksia ja häivytyksiä. Yksinään harvan luomivärin pigmentti kuitenkaan riittää maalaamiseen.  

Mitkä ovat hyviä vesiliukoisia kasvo- ja vartalomaaleja?

Nämä maalit on kehitetty nimenomaan iholle. Ne ovat vesiliukoisia eli helppo poistaa. Näistä monet ovat hajusteettomia ja jopa vegaaneja. Tarkista verkkokaupoista tilatessasi, että maalit ovat EU:ssa hyväksyttyä kosmetiikkaa.  

◾️ Suomesta saatavia merkkejä, joita itse käytän: Diamond FX, Cameleon Bodypaint, Kryolan.
◾️ Ulkomailta saatavia muita hyviä merkkejä, joita myös käytän: Global Colours, Superstar, Mehron Paradise AQ, Fusion BodyArt,  Wolfe FX, PartyXplosion, TAG, FAB.

Iholle sopivia maaleja ovat myös Grimas ja Snazaroo, mutta minun pakissani niitä ei ole.

Onko jotain maaleja, joita ei saa käyttää kasvomaalauksessa?

ON.

◾️ Akryylimaalit, vesi- ja öljyvärit, gouachemaalit tai muut askartelumaalit
◾️ Alkoholilla aktivoituvat maalit (jotka eivät ole iholle tarkoitettuja. Ja iholle tarkoitettuja alkoholivärejä välttäisin kasvomaalaustarkoituksessa.)
◾️ Halvat maalit, joilla ei ole EU:n tai FDA:n hyväksyttyä kosmetiikkamerkintää. Vaikka miten olisi houkuttavan halpaa, niin älä tilaa maaleja Kiinasta. Koskaan et voi olla varma, mitä ne tuotteet sisältävät.
◾️ Mitään muitakaan maaleja, joita ei ole suunniteltu iholle. Vaikka maalipurkissa lukisi "myrkytön", "non-toxic" tms, niin se ei tee niistä iholle sopivia. Monet maalit sisältävät mm.formaldehydiä. Myrkytön-merkintä tarkoittaa, että jos maalia vähän roiskuu kynsille tai sormille, niin heti ei tapahdu mitään mullistavaa. Tämä ei siis tarkoita sitä, että maalilla olisi turvallista peittää isompia ihoalueita moneksi tunniksi ja varsinkaan silmien, nenän ja suun lähellä.

Miten paljon maaleja tarvitsen?

Aluksi riittää 6 tai 12 perusvärin paletti. Maalit ovat riittoisia, joten isompia maalikakkuja ei kannata hankkia heti alkuun. Tällainen paletti on myös kätevä kuljettaa mukana ja ottaa esille aina kun inspiraatio iskee. Suomesta paletteja saa ainakin esim. Diamond FX tai Cameleon Bodypaint -merkeiltä.

Lisäksi musta ja valkoinen maali kannattaa hankkia isompina kakkuina. Näitä värejä kuluu eniten, sillä niitä käytetään lähes kaikissa maalauksissa viivojen, rajausten, korostusten jne tekoon.  

Maaleja voi sekoitella keskenään saadaksesi eri sävyjä. Toki aina on helpompaa, jos on paljon valmiita eri värejä. Itselläni on pakki jos toinenkin täynnä erilaisia perusmaaleja ja lisäksi helmäishohtoisia maaleja ja monivärikakkuja. Maalauksesta kun innostuu, niin helposti myös se maalimäärä kasvaa ihan itsestään...😄
---

Jos olet kiinnostunut kokeilemaan maalausta ja kaipaat niitä parempia ja oikeasti toimivia kasvomaaleja, niin tutustu Riina Laine Art Store -verkkokauppani valikoimaan. Olen koonnut harrastuksen aloitukseen valmiiksi sopivat BASIC ja PLUS maalaussetit, joista löytyvät maalit, siveltimet ja sienet. Siis kaikki, mitä tarvitset kasvomaalausten tekoon. Löydät myös yksittäiset tuotteet (kuten Riina Laine by Duroy -kasvo- ja vartalomaalaussiveltimet) samasta paikasta.

Categories: Kasvomaalauksen ABC, Kasvomaalaus, Vinkit


Maksuton maalausopas

Helppo & Nopea Kukkakuvio - Näin teet kauniin ja moneen teemaan mukautuvan kasvomaalauksen.