Blogi

KASVOT MAALISSA

Kaikkea kivaa kasvomaalauksesta

Kasvomaalauksen ABC: Aloittelijan työkalupakki

Päästäksesi alkuun kasvomaalauksessa tulee sinulla olla perussetti maaleja, siveltimiä ja tarvikkeita. Valikoimaa löytyy meiltä Suomestakin jo melkoisesti, mutta ihan kaikkea ei tarvitse hankkia. Alkuun pääsee hyvin pienellä investoinnilla. Tsekkaa tämä lista, jonka olen koonnut sinulle. Tällä setillä teet jo vaikka mitä taikoja!

 •  6 tai 12 maalin kasvomaalipaletti - Paletissa on perusvärit pieninä värinappeina. Maalit ovat riittoisia, joten isompia maalikakkuja ei kannata hankkia heti alkuun. Tällainen paletti on myös kätevä kuljettaa mukana ja ottaa esille aina kun inspiraatio iskee. Suomesta paletteja saa ainakin esim. Diamond FX tai Cameleon Bodypaint -merkeiltä. 
 • Valkoinen maali - erillinen valkoinen maali on hyvä olla viivatyöskentelyyn ja korostuksiin. Valkoista maalia käytät melkein aina. 
 • Musta maali - erillinen musta maali on hyvä olla viivojen ja rajausten tekoon. Mustaa maalia käytät paljon. 
 • Monivärikakku (halutessasi) - Monivärikakuissa on monta väriä samassa ja niillä nopeutat moniväristen pohjien teko esim.perhosissa, kukissa, lohikäärmeissä tai abstrakteissa kuvioissa. Näitä kakkuja löytyy kymmeniä erilaisia väriyhdistelmiä ja houkutus hankkia monia on heti suuri. Mutta suosittelen alkuun vain paria, jotta pääset testaamaan miten ne toimivat.


 • Siveltimet - tärkein työvälineesi. Siveltimien tulee olla keinokuitua ja parhaimmat on suunniteltu juuri kasvomaalaukseen. Tässä 4 erilaista, joilla pärjäät pitkälle!
 1. Pyöreä perussivellin (esim. Riina Laine by Duroy, Flame 2) - viivoihin, rajauksiin, pisteisiin jne. Näitä on hyvä olla kolme - yksi mustalle, yksi valkoiselle ja yksi yleinen kaikille väreille.
 2. Pieni neliskanttinen lattasivellin (esim.Riina Laine by Duroy, Flat top 2) - kaikkiin kulmikkaisiin muotoihin, perhosen siipiin, silmien ympärille, monivärikakkuihin 
 3. Keskikokoinen neliskanttinen sivellin (esim. Riina Laine by Duroy, Flat top 3) - koko kasvojen pohjan maalaamiseen, isompiin pintoihin, monivärikakkuihin
 4. Pyöreäpäinen lattasivellin, n.1cm halkaisija (esim. Riina Laine by Duroy, Tongue 2) - orgaanisiin muotoihin, silmäluomille, kuvioiden täyttöön

 • Vaahtomuovisieniä - esim.pyöreä sieni, jonka voit leikata kahtia. Sienellä teet pehmeitä häivytyksiä ja pohjavärejä vaikka perhosen siipiin.
 • Vesikippoja - kannattaa olla pari (yksi tummille ja toinen vaaleille väreille)
 • Suihkepullo - sienet on helpompi kostuttaa suihkeella kuin upottamalla vesikippoon.
 • Meikin poistoon tarkoitettu liina - Taikaliinalla pyyhit pois mokia ja saat putsattua myös sormiasi välillä. Ekologinen ja pesukoneessa pestävä vaihtoehto. Kertakäyttöiset vauvan peppupyyhkeetkin käyvät, mutta niistä jää helposti iholle vähän värikajoa. 
 • Glitteriä - kukapa ei rakastaisi kimalletta. Käytäthän vain iholle tarkoitettuja kimalteita. Askarteluglitterit voivat vahingoittaa ihoa (partikkelit voivat olla teräviä) 
 • Peili - koska kaikki haluavat ihailla lopputulosta kasvoillaan! :)Tällä setillä pääset loistavaan alkuun kasvomaalauksissa. Hintaa ei kerry monta kymppiä ja näillä teet kymmeniä ellet satoja maalauksia.

Jos sinulla ei vielä ole näitä, niin verkkokaupastani löydät superhyvän aloitussetin aloittelijalle! Kasvomaalisetti sisältää 12 maalin paletin, kaksi erilaista sientä ja neljä kasvomaalaukseen soveltuvaa sivellintä.  

Tsekkaa myös esim. Punanaamion verkkokauppa! Heiltä saat listassa olevia laadukkaita ja edullisia Diamond FX -maalipaletteja. Heidän valikoimastaan löytyy myös sieniä sekä minun suunnittelemani Riina Laine by Duroy -siveltimet, joista monikäyttöisimmät ja parhaimmat kasvomaalauksiin ovat pieni pyöreä sivellin Flame 2 sekä lattasiveltimet Flat Top 2 ja 3 sekä Tongue 1.  
PS. Jos mietit mistä maalausharjoittelun voisi aloittaa, niin käy lataamassa tästä itsellesi ilmainen PDF-opas helpon ja kauniin kukkakuvion tekoon! Oppaasta löydät kirjalliset ja kuvalliset ohjeet, vinkkejä eri variaatioihin ja tuotevalinnat, joilla maalauksen pystyy tekemään. :)

Categories: Kasvomaalauksen ABC, Kasvomaalaus, Vinkit


Maksuton maalausopas

Helppo & Nopea Kukkakuvio - Näin teet kauniin ja moneen teemaan mukautuvan kasvomaalauksen.