Blogi

KASVOT MAALISSA

Kaikkea kivaa kasvomaalauksesta

Hygienia kasvomaalauksissa - ohjeita turvalliseen maalaamiseen

Kevät 2020 oli poikkeuksellista aikaa koko maailmassa. Pieni virus on osoitti voimansa ja vaikutti jokaisen elämää tavalla tai toisella. Lähikontaktia on kasvomaalauksessa vaikea välttää, joten itse pidin taukoa kasvojen maalaamisesta pandemian pahimpana aikana. Sen sijaan keskityin kuvioimaan omia käsivarsiani ja maalausalustaa.  Hyvää treeniä! ;)

Nyt pandemia on ohi, on kasvomaalailuunkin taas palattu. Meidän on kuitenkin edelleen noudatettava hyvää käsihygieniaa ja mietittävä, miten itse voi toimia vastuullisesti jatkossakin. Flunssakausia ja pöpöjä on maailma täynnä ja siksi hyvä hygienia on tärkeää aina. Tästä alla on nyt muutama tärkeä ohje, jotka huomioimalla voidaan kasvomaalauksiakin tehdä hyvillä mielin.  Näissä asioissa ollaan varmasti nyt aiempaa tarkempia, joten näitä on hyvä jokaisen kerrata. Turvavälejä on maalatessa hieman mahdotonta pitää, mutta muita asioita on aika helppo huomioida.  

Ovatko nämä sinulle jo tuttuja juttuja? (Jos teet maalauksia vain itsellesi ja perheellesi, niin toki näitä ohjeita voi katsoa vähän löyhemmin.)

img, *[data-component="image"] > a img">

Hyviä tuotteita hygieniaan - Sivellinpuhdistusaine (Senjo Color Tool Cleaner), käsidesi (Naviter Hoitava käsidesi), desinfiointiaine iholle ja työvälineille (Desinfectol) ja kasvomaskeja.

img, *[data-component="image"] > a img">

Siveltimet pestään aina käytön jälkeen saippualla ja kuivataan lappeellaan.

Hygieniaohjeita kasvomaalaukseen

  1. Älä tee maalauksia kenellekään, jos olet itse kipeä. Älä tee maalauksia kenellekään toiselle, jos tämä on kipeä. Tämä on se ihan tärkein ja varmaan kaikille itsestäänselvyyskin.
  2. Pese kädet aina ennen kuin aloitat maalaamaan. Jos sinulla on useampia maalattavia, niin pese mieluusti kädet jokaisen välissä tai käytä ainakin käsidesiä.
  3. Käytä aina puhtaita työvälineitä. Eli pidä huolta siveltimistä ja sienistä eli pese ne aina käytön jälkeen vedellä ja saippualla (esim. Marseille-saippua on hyvä!). Itse käytän lisäksi meikkisiveltimille tarkoitettua puhdistussuihketta, joka samalla desinfioi. Mutta jos pitää valita, niin saippua ja vesi on paras yhdistelmä siveltimien pesuun! :) Siveltimistä kannattaa sitten puristaa ylimääräinen vesi pois, sukia harjakset muotoonsa ja laittaa siveltimet kuivaamaan lappeellaan vaikka pyyhkeen päälle. (Tämä tapa toimii muuten tavallisillekin meikkisiveltimille.)
  4. Maalattavan ihoalueen voi pyyhkiä ennen maalausta kevyesti esim. apteekista saatavalla Desinfectol-desinfiointiaineella. 
  5. Käytä jokaiselle maalattavalle aina puhtaita siveltimiä eli älä tee samoilla siveltimillä ellet ole voinut pestä niitä välissä.  
  6. Jos käytät sieniä, käytä aina puhdasta sientä jokaiselle maalattavalle. Sienetkin puhdistuvat käytön jälkeen saippualla ja vedellä parhaiten. 
  7. Jos haluat, käytä kasvomaskia maalatessasi. Ja aivastukset ja yskinnät tietysti eri suuntaan kuin maaleihin, siveltimiin tai asiakkaaseen.
  8. Kasvomaalausten sijaan voit tehdä maalauksia käsivarsiin ja vaikka selkään. Kaikenlaiset pienet tai isot kuviot vartalolla ovat yhtä mahtavia kuin kasvoilla ja varsinkin kesävaatetus mahdollistaa ne loistavasti!  

Turvallisia maalaushetkiä ja maalauksen iloa!

Categories: : Kasvomaalauksen ABC, Kasvomaalaus, Vinkit


Maksuton maalausopas

Helppo & Nopea Kukkakuvio - Näin teet kauniin ja moneen teemaan mukautuvan kasvomaalauksen.