Blogi

KASVOT MAALISSA

Kaikkea kivaa kasvomaalauksesta

5 vinkkiä miten teet nopeita kasvomaalauksia

Kasvomaalaukset ovat mahtavia niin lapsille kuin aikuisillekin, ne sopivat kaikenlaisiin juhliin ja tapahtumiin. Vievätkö ne kuitenkin sinustakin liian kauan aikaa?

Itsellesi et viitsi edes kokeilla ennen illan naamiaisia, koska aikaa on vain vajaa tunti ja siinä ajassa et vaan millään ehdi saada valmiiksi mitään siedettävää. Jos taas ajatuksesi on lasten synttäreillä tehdä kivoja maalauksia kaikille vieraille, kaatuuko ideasi siihen, kun tajuat, että aika ei riitä? Kun pitäisi muutamassa minuutissa tehdä jotain edes kaukaisesti perhosta tai pääkalloa muistuttavaa, niin tämä ohjelmanumero saakin jäädä pois. Taas kerran.

Uskotko, jos kerron, että kasvomaalaukset ovat oikeasti nopeita tehdä? Kokemukseni syvällä rintaäänellä voin nimittäin kertoa, että ne eivät vaadi suuria temppuja ja montaa tuntia.

Tässä on 5 vinkkiä, joiden avulla takuulla nopeutat maalausten tekoa!

1. Käytä kasvomaalaukseen soveltuvia maaleja, joissa on riittävästi pigmenttiä.

Huonoilla maaleilla on turhauttavaa saada tasainen peittävä pinta. Aikaa tuhlautuu siihen, kun yrittää kerrostaa maalia moneen kertaan samaan kohtaan. Valitse maali, jolla saat peittävän pinnan yhdellä vedolla.

2. Valitse jokaiselle maalauksen yksityiskohdalle oikeanlainen sivellin.

Siveltimiä on hyvä olla erikokoisia. Jos yrität maalata yhdellä pienellä siveltimellä isoa pintaa, menee homma tuhertamiseksi. Säästät aikaa kun valitset isomman siveltimen. Toisaalta, älä yritä tehdä rajauksia liian isolla siveltimellä vaan valitse sopivampi kapea sivellin. Näin vältät turhautumisen etkä joudu pyyhkimään ja korjailemaan, koska maalia meni liian isolle alueelle. 

3. Kokeile monivärikakkuja.

Monivärikakuissa on monta väriä vierekkäin ja näin saat yhdellä siveltimen vedolla tehtyä esim. moniväriset perhosen siivet. Näin sinun ei tarvitse maalata monella eri värillä ja säästät aikaa. Ja lisäksi wau-efekti on taattu!

4. Mieti etukäteen millaisen lopputuloksen haluat ja suunnittele missä järjestyksessä maalaus kannattaa toteuttaa.

Usein on nopeinta tehdä ensin pohjaväri ja sitten siihen päälle pienet yksityiskohdat. Jos et suunnittele, huomaat todennäköisesti joutuvasi vähän väliä miettimään mitä teet seuraavaksi. Aikaa kuluu ja todennäköisesti jossain vaiheessa tajuat tehneesi jotain väärässä järjestyksessä. Homma hidastuu, koska joudutkin tekemään todella tarkasti loppuosan tai sitten pyyhit ja aloitat alusta. 

5. Kokeile ennakkoon suunnitelmaasi, niin ei tule ylläreitä.

Synttäreillekin voi valita vaikka vain yhden tai kaksi erilaista maalausta ja kokeilla niitä. Toki tämä vie ennakkoon aikaa, mutta yhdelläkin testillä seuraava kerta helpottuu ja olet nopeampi kun tiedät mitä teet. Ja huom, yhdestä maalausideasta saa miljoona variaatiota ihan vain värejä vaihtamalla ja glitteriä lisäämällä!

Viimeisenä vinkkinä myös sanoisin, että ei kannata stressata! Kasvomaalaukset ilahduttavat aina eikä se ole niin tarkkaa, onko jokainen viiva superhieno. Kokonaisuus ratkaisee ja yksinkertainenkin kuvio tekee saajansa yleensä superonnelliseksi! ❤️

Tuleeko sinulle mieleen jotain muita kikkoja nopeutta varten? Kerro kommenteissa meille muillekin! (Sinun pitää olla kirjautunut Facebookiin nähdäksesi kommentit.) 

Categories: Kasvomaalauksen ABC, Kasvomaalaus, Vinkit


Maksuton maalausopas

Helppo & Nopea Kukkakuvio - Näin teet kauniin ja moneen teemaan mukautuvan kasvomaalauksen.